Börsebo by är omgiven av en vacker natur men erbjuder också många intressanta platser att utforska i närheten. På denna sida har vi samlat några rekommendationer på intressanta ställen som ni kan utforska och uppleva. Oavsett om ni är intresserad av natur, historia och underhållning eller bara vill koppla av i vacker omgivning, så har Börsebo något att erbjuda för alla besökare. Glöm inte att kolla öppettider och eventuella inträdesavgifter innan ni ger er iväg på äventyr!

Katthult

Emil i Lönneberga

Katthult är en bondgård belägen i den lilla byn Gibberyd i Småland, Sverige. Det är på Katthult som Emil bor tillsammans med sin familj och upplever sina äventyr.

Visa mer
Norrgården i Bullerbyn

Bullerbyn

Bullerbyn är en fiktiv by som är mest känd från författaren Astrid Lindgrens böcker. Böckerna om Bullerbyn som Astrid Lindgren skrev är baserade på byn Sevedstorp i Småland.

Visa mer
Eksjö kanal

Eksjö

Eksjö, staden som andas historia och charm. Med sina välbevarade trähus, kullerstensgator och en atmosfär som tar dig tillbaka i tiden, är Eksjö en plats som lockar besökare från när och fjärran.

Visa mer
Entrén ner till Kleva gruva

Kleva Gruva

Kleva Gruva är en av de äldsta gruvorna i Småland. Det är en historisk plats som har spelat en viktig roll i regionens historia. Gruvans kan besökas av allmänheten.

Visa mer
Ravinen Skurugata

Skurugata & Skuruhatt

Skurugata och Skuruhatt är ett av länets mest dramatiska naturreservat belägen vid Eksjö och som erbjuder en fascinerande och dramatisk naturupplevelse för besökare.

Visa mer
Strand och bad vid Mycklaflon

Badplatser i närheten

Söker man efter fina badplatser i närheten av Börsebo, behöver man inte leta länge. Det tar inte lång tid att ta sig till någon av dessa insjöar för avkopplande bad.

Visa mer